Villa S1

Der skulle udstykkes en grund. Jeg havde derfor muligheden for at tegne huset, og så udforme grundende bagefter.

Idé

Når huset styrer grundens udformning, og akserne fungererperfekt. En smuk velproportioneret funktionalistisk villa, der gør det denskal, og som fungerer perfekt inde fra og ud, og ude fra og ind.

Koncept

For at få de optimale betingelser på terrasserne, valgte jeg at vinkle huset i forhold til skel. Fra ankomsten, der sker igennem mine velkendte søjler, der markerer indgangen, træder man ind i entre`en, som er begyndelsen på den eneakse i huset. Aksens linje fører igennem hele huset, og ud til at meget stort glasparti (glas uden ramme), som fremstår som et billede på væggen, med fyret på modsatte side af bæltet som tema i maleriet. De udvendige – hvidpudsede facader står skarpt, omkranset af den grønne plæne, og de 4 terrasser / udvendige opholdsarealer / miljøer, sådan at man kan bevæge sig rundt om huset, afhængigt af vejret og vinden.

Design ude

Til venstre fra indgangen er bryggerset, som har direkteudgang til carporten, og man kan dermed gå tørskoet fra den parkerede bil tilhuset. I entre`en er der endnu et af mine karakteristika. En rund skulpturelglasbyggestens væg der skjuler en brusenische. Bruseren har indbygget lys, dergør at skulpturen kan se forskellig ud, fra dag til aften, og fra tid tilanden. Til højre er husets første 2 værelser. Når man træder ud af entre`en,går man direkte ind i køkken-alrummet, som danner den anden akse i huset.Grundplanen på huset er skabt, så der en terrasse til begge sider af køkkenet.Fra køkkenet er der nedgang til paterre etagen, og direkte adgang til et stortviktualierum.

Adskillelsen imellem køkken og stue sker ved en glasvæg, påen måde så udsigten fra køkkenet over bæltet er optimal bevaret. I dennordøstlige del af huset, imod udsigten, findes spisestuen, sammen medopholdsstuen med husets ene brændeovn (Lotus H470). Til venstre for spisestuen,ligeledes imod nordøst er voksen-/soveafdelingen placeret. Soveværelse erplaceret forrest, ca. 10 meter fra strandkanten. Badeværelset er skubbet ud afhuset, for at skabe mulighed for udsigten over bælt og by. Walk-in er placeretbag soveværelset. I underetagen er der 2 værelser, hjemmekontor, og så der enstor stue med husets anden brændeovn / hjemmebiograf, som kan mørklægges.      

Design Inde

Når huset styrer grundens udformning, og akserne fungerer perfekt. En smuk velproportioneret funktionalistisk villa, der gør det den skal, og som fungerer perfekt inde fra og ud, og ude fra og ind.