Villa R

Et nybyggeri – der set oppe fra er S-formet, og huset er formet og placeret på grunden for at skabe læ, og sol på de rigtige sider, på de rigtige tidspunkter af dagen. Facadesten er en kombination af hollandske teglsten fra Wienerberger, og afrikanske sandsten fra Kenya.

Idé

Oprindeligt ønskede bygherren et landligt, lidt herskabeligt hus. Jeg fik dog lov at udfordre bygherren, som blev begejstret for oplægget. Bygherren har efterfølgende skabt et ganske smukt anlæg, der understøtter den plan som jeg udarbejdede.

Koncept

Jeg har anvendt sandsten fra Kenya (Fredelund.com), som er brugt på facaden og som gulvbelægning, både inde og ude. Indvendigt er stenen skåret efter formen på huset, og der er lagt en akse i sandsten, som forbinder ankomsten, med haven / parken.

Huset har 2 akser. Den ene er ganske kort (husets bredde), imens den anden akse snor sig igennem det buede hus.

Design ude

Den snoede akse skærer sig igennem de fleste rum i huset. Fra garagen går aksen igennem bryggers, forbi værelser og badeværelse, aksen går igennem en hall / entre`, som er placeret centralt i boligen, imod køkkenet. Køkkenet er bygget op imod 2vægge. Den ene væg er skubbet ud af huset, og så r der monteret et ovenlys i toppen her af. Denne køkkendel buer sig som huset. Midt i køkkenet er der nedgravet en spiralcellar fra firmaet Fredelund.com. Som rumdeler til stuen er der indbygget en imponerende atriumløsning, der både giver luft, lys og en fantastisk oplevelser. Bag stuen er voksenafdelingen, hvor soveværelset fremstår som en del af galleriet (aksen). Bag soveværelset er der både walk-inog bad /wellness område, som bl.a. indeholder en sauna. Bygningen er udformet, så der er udsigt til den parklignende have, hvor der bl.a. meget andet er etableret en sø, fra alle rum.

Design Inde