Villa HM

Et eksisterende gammelt, rødstens parcelhus fra 1960`erne skulle have en overbygning, for at komme op og få udsigt. Grundens bredde gjorde det vanskeligt at bygge en overetage ovenpå det eksisterende parcelhus, på en ”almindelig” måde.

Idé

Mit forslag blev, at vende planen på første salen 90 gr.,sådan at underetage og overetager skaber et kryds i forhold til hinanden.Derved rykker facaden på første salen sig ind, sådan at der kunne blive en gang(smal terrasse) på begge sider af huset. Netop denne øvelse giver entilstrækkelig afstand til skel, der gør at overetagen akkurat bliver mulig. Tilgengæld bliver overetagen længere end stueetagen, hvilket gør, at beggeoveretagens ender bliver svævende (udragende) i forhold til underetagen.

For at den tanke skulle være realistisk, så skulleoveretagen opføres som en let konstruktion.

Facader og Planløsning i begge etager opstår i et samspil,sådan at bygherrens krav til de indvendige rum blev opfyldt. Igennem bygherrenskrav til indretningen, opstår facaderne. Der var ikke rum nok, hvorfor der blevtilbygget en karnap til (facadeudsnittet i zink).  

Koncept

Facader og Planløsning i begge etager opstår i et samspil,sådan at bygherrens krav til de indvendige rum blev opfyldt. Igennem bygherrenskrav til indretningen, opstår facaderne. Der var ikke rum nok, hvorfor der blevtilbygget en karnap til (facadeudsnittet i zink).  

Der var nu opstået en skulpturel bygning, hvor sammenspilletimellem former, materialer og farver gik op i en højere helhed.

Design ude

Det samme gjorde indretningen. Man går ind i entre`en underdet sydlige udhæng. Herfra er der th. indgang til husets ene toilet /badeværelse. Lige over for er der adgang til bryggerset. Til venstre, over forindgangen er boligens første værelse. Fra entre`en går man direkte ind i etmeget stort køkken-/alrum, hvorfra der er indgang til det andet værelse, ogførste salen. Køkken-/alrummet har udgang til den syd-, vest- og nord- vendteterrasse.

Fra køkkenet går man op ad en ligeløbstrappe. Ovenfortrappen møder man døren til voksenafdelingen. Vender man sig 180 gr. Åbnerstuen sig op til et meget stort panoramavindue der giver den mest fantastiskeudsigt ud over fjorden, området, byen og havnen. På begge sider af stuen (imodøst og vest) er en smal terrasse hvor der kan findes sol og/eller læ det mesteaf dagen.

Går man bagud, findes til højre et værelse / kontor, ogbagved dette møder man en flot voksenafdeling. Man træder ind i en walk-in, ogfortsætter til soveværelset der er i åben forbindelse med den lækre well-ness /bade område.

Design Inde

Huset er meget skulpturelt og meget smukt på sin hel egenmåde. Her har jeg arbejdet med former, materialer og farver, og skabt en unikbolig, der nok ikke findes lignende.