Villa TP

Villa TP

Idé

Den afrikanske farm var et navn som en journalist fra Bo Bedre fandt på. I kanten af en skov, med udsigt til en flad mark… Et hus bygget i træ, med gamle mursten. Huset er opført omkring 2 akser. Når man træder ind ad fordøren, mødes man af en gaspejs, som er placeret lige midt i aksen.

Koncept

Gaspejsen kan opleves, både fra hall`en og fra opholdsstuen. Den anden akse står man midt i, når man går ind ad fordøren.

Den langsgående akse danner et smukt galleri, som både fungerer som køkken alrum og fordelingsgang. I hele galleriets længde er der et rytterlys, altså ovenlysvinduer fra Vitral, der danner en smuk lys gang.

Design ude

I den ene ende af boligen findes børneafdelingen, imens den voksne del af familien har soveafdeling i den modsatte ende. Boligen er formet med rustikke gulve fra Dinesen, håndværker køkken fra Culina køkkener, smukke klinker fra Stonecon i Svendborg. Ud over den fantastiske bolig, findes der en større jagtstue, som ligger i forbindelse med den meget store garage.

Når man møder hovedindgangen, står man foran en lang, høj og meget imponerende væg i gamle mursten, fra firmaet ”gamle mursten”. Iflg. firmaet Gamle mursten, har anvendelse af de gamle sten betydet en Co2 besparelse på 15 tons (kilde: gamle murstens hjemmeside) for byggeriet. Huset er der ud over forsynet med et jordvarmeanlæg, der gør at huset fremstår både miljø, og energivenligt.

Facaden imod markerne er beklædt med træ fra Frøslev træ. Det er bagsiden af profilet der er anvendt, og malet sort. For at skabe kontraster i facaden har jeg valgt at de forreste profiler er lodrette stående, som fremhæver bygningens smukke lodrette linjer, og de bagvedliggende profiler er vandret liggende, som så fremhæver bygningens længde. For at gi` huset lidt ekstra, har jeg valgt at tilføje den del af facaden der ligger under udhænget, et hårdtræsprofil, som er naturfarvet.

Design Inde

Bygningen understøttes af hele det udvendige anlæg, som bygherren selv har skabt, bl.a. ved at etablere en allé til huset, og grave en sø på næsten 5000 m2.