Villa C

En 70`er villa, beliggende i et lokalplanområde, hvori der ikke gives mange muligheder for ændringer eller moderniseringer. Ved ombygningen og renoveringen er boligen er åbnet op, på en måde så facaden har fået et mere moderne udtryk. Der er skabt en fantastisk hall løsning, og rummene på første salen har fået både udsigt og lysindfald.

Idé

Der er skabt en fantastisk sammenhæng i arkitekturen ude fra, og indretningen inde fra. Huset er blevet moderniseret og strammet op, samtidig med at der er skabt energirigtige løsninger.

Koncept

Den renoverede villa, oprindeligt opført i 1972 i kalksandsten. Boligen stod original, da nuværende ejer overtog boligen. Boligener beliggende så den har en fantastisk mulighed for udsigt. Der var en dårligsammenhæng imellem etagerne, boligen fremstod mørk og lukket, og så lå garagen langt væk fra indgangen. Boligen er beliggende i et område, hvor der er en meget stram lokalplan, der gør det umuligt at ændre væsentligt på husets udformning.

Jeg forsøgte i starten at skabe en akse igennem huset. Aksen var dog ikke en mulighed fra og i paterre planet.

Jeg lagde en linje fra en ny-skitseret indgang, hvor trappen bliver ledetråden til første salen. Facaden blev strammet op med høje vinduer, og aflange glasbånd, der skulle være med til at skabe lys og udsigt. Facaden blev pudset op, og der kom nye tagsten på, og hele tagkonstruktionen blev efterisoleret. For at skabe et lidt anderledes udseendet, -og flere detaljer i arkitekturen, blev facaden og vinduesbåndene forsynet med lister og andre mindre detaljer med stor effekt.

Design ude

Indgangspartiet blev formet som et glasparti fra gulv i paterre etagen, og til remmen på første salen. Den øverste del af glaspartiet blev monteret med lister, for at minimere indblikket til den øverste etage.       Listerne fik lov at følge resten af facaden bag om huset, imens facaden imod syd fik lov at åbne sig med rene glaspartier imod udsigten. Udfordringer med vinduerne imod udsigten var, at der opstod indblik fra vejen, til opholdsrummene. Løsningen blev at etablere en storaltan, hvis vandrette plan gjorde, at man ikke kan kigge ind i huset. Den øverste etage består af, ud over en fantastisk hall, et stort køkken, spisestue og opholdsstue. I midte af stuen er etablereret en pejs, som kan nydes samtidigmed at man nyder udsigten. På første salen - bagud, ledes man igennem en gang /et galleri, hvor man først møder et arbejdsværelse / kontor. For enden af galleriet flyder man ind i voksenafdelingen, der består af et stort soveværelse, walk-in og badeværelse / wellness område.

Paterre- / stueplanet består af bryggers / teknik samt værelser. Der er ikke ændret væsentligt i det nederste plan, ud over opdatering af overfladerne.

Design Inde